Aktualizace Vyřešeno

Našli jste chybu u digitální centrály TCS nebo Android aplikace? Přidejte příspěvek do tohoto fóra a někdo se Vám bude brzy věnovat. Nezapomeňte si prosím přečíst pravidla, jak hlásit chyby!
karhu

Aktualizace

Příspěvek od karhu »

Dobrý den, dnes mi aplikace v mobilu nabídla aktualizaci, když jsem jí provedl od té doby nešla aplikace vůbec otevřít, blikla a vše skočilo na základní displej. Stejná věc se děje na mobilu i na tabletu . Na tabletu to napíše aplikace přestala pracovat. Verze android 6.0. Aplikaci jsem odinstaloval a znovu nainstaloval, má verzi 0.5.53,po otevření nabídne aktualizaci centrály, ta proběhne, ale zastaví se to na 100% a napíše chyba spojení. Při dalším pokusu o aktualizaci už neproběhne. Je nyní verze 0.4.31 pv 1.3. Když aktualizaci centrály odmítnu nejde otevřít žádné ovládání vlaku. Přiznám se že už jsem z té centrály nešťastnej .Při každé aktualizaci byl nějaký problém. Jednu dobu už jsem centrálu úplně vyřadil a vrátil se k ROCO kostce. Ted aktualizace a opět centrála nejde používat pro ovládání tabletem nebo mobilem.
zavavov
x 33
Kontaktovat uživatele:

Re: Aktualizace

Příspěvek od zavavov »

Dobrý den,
velice se omlouvám za způsobené potíže. Naprosto si uvědomuji, že v aktualizaci vždy něco pokazím a trvá nějakou dobu, než to opravím. I proto se snažím aktualizace vydávat méně často a delší dobu je testovat. Je vidět, že ani to nepomáhá a stejně se najdou chyby. Ještě jednou jsem vyzkoušel vše tak, jak jste mi popsal a opravdu se to nechová správně. Od chvíle, co jste mi sem reportoval chybu, se snažím ji najít a opravit. Chyby jsou tam celkem dvě, jedna je v centrále a druhá v aplikaci.
  • Chyba v centrále neumožňuje momentálně přijmout žádnou další aktualizaci a přiznám se, netuším zatím proč tomu tak je a co to zatím znamená.
  • Chyba v Android aplikaci je jednoduchá, jedná se o špatnou zpětnou kompatibilitu.
Takže chybu v Android aplikaci jsem opravil a poslal do Googlu, takže v Google Obchodě bude dostupná cca do dvou dnů a bude to verze "1.0.0". Nešťastně jsem nedávno zavedl nové číslování. Po aktualizaci by Vám mělo vše fungovat stejně, jako před aktualizací a nové funkce, které jsou z aplikace dostupné, budou s verzí Vaší centrály vypnuté a nedostupné.

Poznámka na závěr: Některé centrály provedou aktualizaci po opětovném vyzkoušení (znovu se připojit a zkusit aktualizaci) nebo po vypnutí a opětovném zapnutí napájení. Pokud ani to nepomůže, pak zatím zůstaňte prosím na starší verzi. Zatím budu bádat, kde se stala chyba a jak ji mohu odstranit. V extrémním případě je možné aktualizaci nahrát ručně, ale to mohu udělat jen já. To byste mi musel centrálu doručit. Tuhle možnost bych zatím nechal jako krajní řešení, ale není to nemožné.

Ještě jednou se Vám velice omlouvám.
S pozdravem,
ZAVAVOV
Pomohl Vám tento příspěvek, dejte prosím srdíčko. ❤
Vyřešil tento příspěvek Váš problém, označte jej prosím jako vyřešeno. ✔ - Pomůžete tak ostatním, kteří mohou mít podobný problém.
Děkujeme ZAVAVOV
zavavov
x 33
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od zavavov »

Zdravím,
tak nový update. Našel jsem chybu, která způsobovala padání aplikace na některých velikostech displeje. Hned to otestuju a pošlu do Googlu - bude to verze 1.0.1 (80). Jak to bude dostupné, tak to sem napíšu.

S pozdravem,
ZAVAVOV
Vyřešil tento příspěvek Váš problém, označte jej prosím jako vyřešeno. ✔ - Pomůžete tak ostatním, kteří mohou mít podobný problém.
Děkujeme ZAVAVOV
zavavov
x 33
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od zavavov »

Verze 1.0.1 je aktuálně k dispozici v Google Obchodě. Zatím neřeší všechny problémy, ale měla by odstranit padání aplikace na některých telefonech a zpětnou kompatibilitu (pokud se nepovede udělat aktualizaci centrály, tak by mělo fungovat alespoň to, co fungovalo).

ZAVAVOV
Děkujeme ZAVAVOV
zavavov
x 33
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od zavavov »

Zdravím,
pokud i po aktualizaci na verzi 1.0.1 Android aplikace stále padá, pak je potřeba vymazat data aplikace v telefonu. V Nastavení telefonu přejděte na přehled všech aplikací a najděte TCS Train. Tam poté vymažte mezipaměť i úložiště. Bude to vypadat nějak takto, jako na fotce.
Screenshot_20210803-084515.png
Screenshot_20210803-084515.png (16.15 KiB) Zobrazeno 25657 x
Děkujeme ZAVAVOV
karhu

Příspěvek od karhu »

Přišel mi mail o aktualizaci,zkusil jsem a samozřejmě že centrála opět aktualizovat nejde. Pořád je tam verze 0.4.31.
zavavov
x 33
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od zavavov »

Zdravím,
ano, nově teď chodí e-maily o každé aktualizaci, kterou zadám do systému. Tyto e-maily je možné zrušit.

Bohužel přes veškerou snahu se nám nepodařilo vyřešit problém s aktualizací z verze 0.4.31 na vyšší. Zkoušeli jsem opravdu vše, ale něco se asi pokazilo v paměti a vzdáleně to není možné opravit. Jediná možnost je centrálu otevřít a přehrát software ručně po kabelu. Tento zásah je zdarma, jak už jsem psal, problém je však v poštovném. Musíme vymyslet oficiální stanovisko a pak udělat něco jako "svolávačku" těch centrál, které tento zásah potřebují.

Moc se za tyto potíže omlouváme a věříme, že se to v budoucnu už nestane.

S pozdravem,
ZAVAVOV
Děkujeme ZAVAVOV
karhu

Příspěvek od karhu »

Mě nevadí ten mail že je aktualizace,naopak,to je velmi dobré upozornění. Mě vadí že při každém připojení mi to nabízí aktualizaci,pokaždé ji musím odmítnout. Pokud to jde pošlete mi do SZ adresu kam centrálu zaslat,aby se to vyřešilo. Děkuji
zavavov
x 33
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od zavavov »

Pokud Vám vadí jen to, že vyskakuje okno s tím, že nabízí aktualizaci, mohu přidat do nastavení, aby toto okno vyskakovací okno šlo vypnout. Pokud však potřebujete/chcete i nové funkce, tak asi nezbývá, než centrálu doručit do Brna.

Pokud nemáte jinou levnější možnost, pak bude asi nejlevnější poslat Zásilkovnou a já Vám to Zásilkovnou pošlu zase zpátky.

Pokud tedy centrálu opravdu chcete poslat, tak napište do soukromé zprávy a já Vám pošlu adresu Zásilkovny i s dalšími údaji.
Děkujeme ZAVAVOV
apa

Příspěvek od apa »

Dobrý den
Mám prosím problém. Po poslední aktualizaci na 1-4-2 mi nejde přiřadit více funkcí k lokomotivě. Vždy byly max do 28 a teďka údajně až do 69. Mám dekodér ESU loksound 5 v mašině od Pika BR 218 z celkem 31 funkcemi. Bohužel opět jsou funkční jen do těch 28. Např. kvílení kol je na 31 pozici.
Děkuji za odpověď
apa
Odpovědět