Podpora KMŽ Kyjov

Nevíte si rady, jak něco nastavit nebo rozjet?
KMZ_Kyjov

Re: Podpora KMŽ Kyjov

Příspěvek od KMZ_Kyjov »

Tak po zimní pauze pomalu chystáme klubové kolejiště k provozu, provedli jsme na všech mobilech aktualizaci aplikace a mám pár dotazů. ;)

Všiml jsem si, že v nastavení jde nastavit PIN centrály a uživatele. Nejspíš ale mód uživatele ještě není hotov nebo něco dělám špatně. Takže popis problému: Nastavil jsem admin PIN např. na 5678, nastavil jsem PIN uživatele na 1234. Na jednom mobilu jsem se přihlásil klasicky jako admin s pinem 5678, na druhém jsem chtěl jako uživatel a zadal jsem tedy pin 1234 a vyskočilo mi toto:
chybaPIN.png
chybaPIN.png (26.12 KiB) Zobrazeno 6479 x
Pak jsem tedy vše restartoval a zkusil jsem se přihlásit jako HOST, ale to se nestalo nic, jen se objevila základní obrazovka s centrálou a žlutý vykřičník, jakoby byl zadán špatný PIN, screen:
host.png
host.png (23.35 KiB) Zobrazeno 6479 x
Myslel jsem že HOSTA potvrdím v mobilu, kde jsem přihlášen jako admin (tak jak fungovalo dřív připojení jako uživatel) a pak mu přiřadím mašiny, atd..., ale nikde jsem nic nenašel.

Prosím tedy o objasnění, jestli něco nedělám špatně. Potřebovali bychom cca do měsíce nějak fungovat i v režimu uživatel nebo alespoň jako host. Předem díky za reakci. ;)
zavavov
x 33
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od zavavov »

Zdravím,
nejprve se musím omluvit. Neděláte nic špatně, problém pravděpodobně vznikl u mě. Tyto režimy jsem testoval s novou centrálou TCS-2 a neudělal jsem v nové aktualizaci zpětnou kompatibilitu s původním režimem uživatele na centrále TCS. To mě samozřejmě neomlouvá a napravím to během pár dní.

1) Musím opravit zpětnou kompatibilitu u nové aplikace.
2) Mám připravenou aktualizaci, která právě přidá i tyto funkce do starých TCS centrál. Problém je v tom, že kvůli nedostatku času, jsem ji sice otestoval, ale jen sám a ne tolik, jako dříve. A nemám nikoho dalšího, kdo by chtěl aktualizaci otestovat. Proto už asi měsíc čeká na vydání. Dám tomu nějaký čas a vydám i tuto aktualizaci. Zkusím to během víkendu a příští týden poslat do Google obchodu. Nová aktualizace přináší do staré TCS centrály většinu softwarových vylepšení, které jsou v TCS-2 (téměř vše z TCS-2 kromě Wi-Fi, RS bus a RailCom).

Ještě jednou se moc omlouvám za způsobené potíže.
Pomohl Vám tento příspěvek, dejte prosím srdíčko. ❤
Vyřešil tento příspěvek Váš problém, označte jej prosím jako vyřešeno. ✔ - Pomůžete tak ostatním, kteří mohou mít podobný problém.
Děkujeme ZAVAVOV
KMZ_Kyjov

Příspěvek od KMZ_Kyjov »

Netřeba se omlouvat. :) Právě proto píšu tento poznatek zavčas, stejně ještě řešíme jiné technické problémy, takže jízdy a tedy hlavní využití centrály bude až tak za měsíc. Pak se určitě staneme v podstatě testery také my, takže cokoliv objevíme, budeme určitě hlásit. ;) Ještě jeden poddotaz, bezdrátový ovladač jsme ještě neaktualizovali (chystáme se co nejdřív). Ve výpisu novinek jsem ale nenašel podporu skryté wi-fi. Podařilo se ji udělat nebo zatím ne?

edit: ještě jeden dotaz... nejspíš bychom měli aktualizovat i samotnou centrálu (aktuálně máme 1.1.2 pv 1.5). Nemáme ale připojení k internetu na klubu, stačí tedy centrálu připojit někde jinde k routeru s internetem pomocí LAN kabelu a aktualizace se nabídne?
zavavov
x 33
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od zavavov »

Co se týká ovladače, tak tam bohužel tato možnost ještě není. Úplně jsem na to zapomněl a na ovladač teď nebylo tolik času, moc se omlouvám.
Ohledně opravy přihlášení jako host a uživatel, tak jsem opravil zatím alespoň zpětnou kompatibilitu a mělo by to fungovat tak, jak to fungovalo předtím. Aktualizace bude snad během příštího týdne. Jestli se mi podaří udělat aktualizaci centrály, to se uvidí.
Vyřešil tento příspěvek Váš problém, označte jej prosím jako vyřešeno. ✔ - Pomůžete tak ostatním, kteří mohou mít podobný problém.
Děkujeme ZAVAVOV
KMZ_Kyjov

Příspěvek od KMZ_Kyjov »

Zdravím, tak jsme se konečně dostali k aktualizacím centrály i ovladače, zatím mám trochu rozporuplné pocity :) Takže nejdřív proběhla aktualizace apek v telefonech, poté aktualizace centrály. Jeden dotaz mám k uživ. režimu. Je nějaký rozdil mezi režimy uživatel a host krom způsobu připojení? (uživatel jde přes uživ. PIN a host se musí potvrdit adminem). Jinak jsem rozdíl jiný nenašel, je to tak v pořádku?
Co se týče stability, po aktualizaci občas centrála spadne, objeví se chyba a nutný restart centrály. Někdy se po ukončení aplikace objeví toto:
IMG_5022.JPG
IMG_5022.JPG (349.58 KiB) Zobrazeno 6449 x
Zatím jsem ale neměl možnost dělat testy přímo na kolejišti. Tyto problémy nastaly jen při připojení centrály k internetu bez kolejiště (na klubu nemáme internet). Možná tedy ty pády souvisí s tímto a jakmile budeme testovat přímo provoz a jízdy, ozval bych se znovu, zda ty restarty přetrvávají.

Další problém se objevil při aktualizaci ovladače. Po aktualizaci centrály se ovladač nepřipojí a hodí to tuto hlášku:
IMG_5021.JPG
IMG_5021.JPG (210.05 KiB) Zobrazeno 6449 x
Zkoušel jsem tedy udělat aktualizaci ovladače (v mailu jsem měl info o nejnovější verzi, která řeší i skrytou wifi ;) ), jenže ovladač hlásí že je aktuální:
IMG_5020.JPG
IMG_5020.JPG (201.96 KiB) Zobrazeno 6449 x
KMZ_Kyjov

Příspěvek od KMZ_Kyjov »

zde ještě informace o ovladači:
IMG_5018.JPG
IMG_5018.JPG (291.75 KiB) Zobrazeno 6449 x
zavavov
x 33
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od zavavov »

Zdravím,
ohledně centrály, můžete prosím nějak vysledovat, kdy se centrála zasekne a potřebuje restart? To že se zasekne, se projevuje červenou LED? Zaseknout by se totiž vůbec neměla.
Režimy uživatel a host jsou dost podobné. Ale uživatelům můžete v nastavení povolit všechny lokomotivy (jen ovládání bez možností úprav). Také mají přístup k příslušenství a není potřeba je potvrzovat adminem, stačí znát PIN. Jako host se může připojit každý, ale je potřeba hosta potvrdit adminem a poté mu také přiřadit lokomotivu.
Screenshot_20230326-130633_2.png
Ohledně ovladače. Narazili jsme na nějaké chyby a včera jsem je ještě opravoval. Pro jistotu jsem aktualizaci ještě vypnul. Dnes jsem Vás zařadil do beta a včerejší aktualizace (opravná) by pro Vás měla být k dispozici. Ještě tam jsou nějaké chyby při používání protokolu Z21 s ovladačem, ale ten nepoužíváte, tak by to mělo být v pohodě. Bohužel ani ta skrytá WiFi ještě nefunguje, pracuji na tom.

Děkuji za info. Budeme dělat maximum, abysme opravili vše, co je potřeba. Bohužel pády centrály se nám neprojevily zatím. Testovalo to už více lidí.
Děkujeme ZAVAVOV
KMZ_Kyjov

Příspěvek od KMZ_Kyjov »

Díky za reakci. Ano, v jednom případě pádu šla kontrolka do červené a musel jsem odpojit a zapojit síťový adaptér. Stalo se to když jsem na jednom mobilu šel do režimu host, v admin telefonu jsem hosta potvrdil, ale bylo u něj stále červeně "nepřipojeno" (posuvník byl ale na zeleném). Pak došlo k tomu pádu. Jak říkám, k centrále nebylo zapojeno kolejiště, jen lan kabel s internetem. Možná byl problém v tomto. Uvidíme pak na klubu jak budeme testovat provoz, zatím máme problém s kolejištěm, které se netýká centrály, takže jak to vyřešíme, budem testovat pořádně a dám vědět.
zavavov
x 33
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od zavavov »

Centrála musí fungovat správně i bez připojeného kolejiště. Takže v tom problém nebude. Děkuji za přesný popis toho, co jste přesně udělal. To vždy hodně pomůže. Případně jde ještě uložit logy, které mi přesně řeknou místo v kódu, se kterým je problém. Ale to je na dýl. Zkusím to zatím bez toho.

Děkuji za pomoc.
Děkujeme ZAVAVOV
KMZ_Kyjov

Příspěvek od KMZ_Kyjov »

Tak jsem už udělal i aktualizaci ovladače a pak si ještě chvíli hrál se třemi mobily připojenými a žádný pád se nekonal. Je možné, že tu nestabilitu způsoboval ten ovladač před aktualizací, který se pokoušel připojit a nešlo mu to?
Jinak ovladač bychom rádi pořádně využívali a vzhledem k té skryté wifi, kterou používáme kvůli výstavám, to zatím nejde. Takže pokud by to cca do měsíce bylo funkční, byli bychom rádi. ;)
Odpovědět